Zlatníky – největší investice v historii Porsche ČR

Spread the love

Mezi nejvýznamnější události loňského roku pro společnost Porsche Česká republika se řadí otevření nové Tréninkové akademie, která byla vybudována investicí 156 milionů korun v obci Zlatníky-Hodkovice v okrese Praha-západ, v rozvojové zóně určené pro vědu a výzkum.

Ve flexibilní budově probíhají komplexní školení nejen zaměstnanců prodejních a servisních partnerů společnosti Porsche Česká republika, ale také učitelů českých odborných škol, hasičů, pracovníků pojišťoven a dalších institucí.

Tréninková akademie je koncipována jako multifunkční budova, v níž mohou probíhat nejen školení, ale také různá setkání, odborné konference a další akce. Nejmodernější vybavení umožňuje realizovat vzdělávací a školicí programy v rámci hybridní výuky, která zahrnuje samostudium, on-line výuku se školitelem i prezenční školení.

Z environmentálního pohledu splňuje budova svou energetickou náročností parametry velmi úsporné budovy. Pro úsporu energií jsou využity technologie rekuperačního větrání, inteligentního řízení osvětlení a exteriérového stínění vnějšími žaluziemi.

Zdrojem pro vytápění a chlazení jsou jednotky fungující na principu tepelného čerpadla, zahrada využívá automatické závlahy z podzemních jímek dešťové vody a pro parkování je připraveno 100 venkovních míst.

Až 20 z nich může být nabíjeno deseti AC nabíječkami MOON (2 x 22 kW), v přípravě je dalších 5 AC nabíječek a 2 DC nabíječky venku. Další zlepšení energetické bilance a nabíjení vozidel očekáváme s instalací fotovoltaiky na střechu budovy v 1. kvartále roku 2023. V jednání je také ideální řešení energetického úložiště.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*