e-SALON: Volkswagen ukáže koncept ID. AERO

Spread the love

Expozici Volkswagenu na nadcházejícím veletrhu čisté mobility e-SALON v pražských Letňanech bude vévodit studie budoucnosti, která oslaví českou výstavní premiéru. ID. AERO se představí v roli budoucí sériově vyráběné limuzíny rodiny ID.

Volkswagen však do Letňan láká také na elektrickou současnost, kterou reprezentují modely ID.3, SUV ID.4 a SUV kupé ID.5. Zájemci si je budou moci nejen vyzkoušet během testovacích jízd, ale také se v panelové diskusi dozví, jak lze elektromobilitu začlenit do každodenního života v českých podmínkách.

„Volkswagen v rámci svých strategií ACCELERATE Way to Zero důsledně realizuje svou průkopnickou vizi elektromobility, o čemž se mohou na vlastní oči přesvědčit také návštěvníci letošního e-SALONu v Letňanech, kde v české premiéře vystavíme studii elektromobilu budoucnosti – ID. AERO,“ říká Patrik Fejtek, ředitel divize Volkswagen osobní vozy společnosti Porsche Česká republika.

„V atraktivní expozici představíme také naše kompletní portfolio sériově vyráběných modelů ID. s elektrickým pohonem a podělíme se o zkušenosti s provozem elektromobilů na českých silnicích.“

Hvězdami expozice značky Volkswagen na veletrhu čisté mobility e-SALON 2022 bude bezesporu studie elektromobilu budoucnosti ID. AERO. ID. AERO je výhledem na dalšího člena rodiny ID., který vstoupí do segmentu limuzín vyšší střední třídy v druhé polovině roku 2023 jako model ID.7. Jeho emocionální a současně velmi aerodynamický design (cx = 0,23) přispívá k dojezdu až 620 kilometrů a umožňuje mimořádnou nabídku prostoru v prémiovém interiéru. Evropská verze se bude sériově vyrábět v dolnosaském Emdenu.

„Naše koncepční novinka rodiny ID. přitom nebude jediným lákadlem pro návštěvníky veletrhu. Spolu s naším ambasadorem Lukášem Hejlíkem bych také rád pozval do naší expozice všechny zájemce, kteří se chtějí z první ruky dozvědět, jak funguje elektromobilita v praxi. Ve čtvrtek 10. listopadu ve 14 hod. odstartuje panelová diskuse na téma ‚Elektromobilita a běžný život‘,“ říká Patrik Fejtek.

O své zkušenosti s tichým a bezemisním cestováním po česku se podělí mimo jiné ambasador značky Volkswagen Lukáš Hejlík, který v rámci svého projektu Gastromapa a Listování brázdí republiku již více než rok v elektromobilu – aktuálně za volantem modelu ID.5.

Na dotazy budou odpovídat také Dušan Klimek, produktový specialista e-mobility za Porsche Česká republika, zástupce Pražské energetiky Kirill Jánošík, a svým přehledem o elektromobilech a elektromobilitě přispěje i Marek Tomíšek, šéfredaktor portálu fDrive.cz, na němž bude probíhat živý přenos panelové diskuse, kterou bude možné sledovat rovněž na webové stránce volkswagen.cz/e-salon a facebookovém profilu značky Volkswagen.

O své zkušenosti s běžným provozem elektromobilu se podělí i vedoucí dopravy ZZS Zlínského kraje p.o. Martin Konečný, který v uplynulých měsících ve vozovém parku Zlínské záchranky testoval elektromobil Volkswagen ID.4 GTX jako vůz pro dopravu doktorského personálu k akutním případům a rád zodpoví otázky, zda vůz v tomto extrémně náročném provozu uspěl.

 

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*