Rada ČTK vybírá nového ředitele

Spread the love

Rada ČTK schválila 23. ledna volební řád a zadání výběrového řízení na nového šéfa veřejnoprávní zpravodajské agentury. Zájemci mohou své přihlášky podávat do 22. února.

Veřejné slyšení kandidátů se bude konat o měsíc později, tedy 21. března, přičemž radní ještě určí, zda to bude jen přímo na jejich zasedání, či bude zároveň přenášené přes internet. Volit by se mohlo hned po slyšení kandidátů 21. března. „Pokud by byla rozprava delší, uskuteční se volba generálního ředitele či ředitelky až na dalším zasedání 17. dubna,“ upřesnila dnes místopředsedkyně Rady ČTK Jaroslava Wenigerová, která podklady připravila.

Na dubnovém zasedání pak rada plánuje nového ředitele či ředitelku jmenovat, a to k 10. červnu, kdy končí funkční období stávajícímu generálnímu řediteli ČTK Jiřímu Majstrovi. Ten už znovu kandidovat nebude. „Harmonogram je navržen tak, abychom do 10. června splnili všechny úkoly spojené s volbou a jmenováním generálního ředitele či generální ředitelky,“ připomněla místopředsedkyně Wenigerová.

Generální ředitel ČTK je volený radou na šestileté funkční období. Dnes zveřejněné podmínky tendru mimo jiné říkají, že uchazeči musí mít praxi v médiích a zkušenosti z řídících funkcí v mediální oblasti.

Účast ve výběrovém řízení zvažuje stávající ředitel pro strategii a rozvoj ČTK Jaroslav Kábele, který v minulosti vedl mimo jiné zpravodajský web iDnes.cz. „Ano, já o kandidatuře uvažuji, jen se musím dopodrobna seznámit s pravidly a podmínkami, které Rada ČTK vyhlásila,“ uvedl dnes.

Jiří Majstr. Foto: Karel Choc

Letos šestašedesátiletý Jiří Majstr (zde na snímku z roku 2019) je generálním ředitelem ČTK od roku 2011, v roce 2017 byl znovuzvolen a druhý šestiletý mandát má do června 2023.

Zdroj: mediar.cz, Foto: Karel Choc

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*