Šebesta měl premiéru ID. Buzz v Hauchu

Spread the love

Pražská Hauch Gallery hostila 11. ledna národní novinářskou premiéru vozů ID. Buzz a ID. Buzz Cargo, spojenou s testovacími jízdami. Novinky předvedl šéf divize Volkswagen Užitkové vozy v Porsche ČR Jakub Šebesta.

Volkswagen Užitkové vyrábí Buzze v Hannoveru, na stejné lince jako další dvě podvozkové platformy Transporteru.

Značka také 11. lednem oficiálně spustila prodej modelů na českém trhu. ID. Buzz a ID. Buzz Cargo jsou k dispozici k testovacím jízdám u českých prodejců.

Ceny osobní verze ID. Buzz Pro začínají již od 1 593 854 Kč včetně DPH. Užitkovou variantu ID. Buzz Cargo lze objednávat za ceny od 1 236 741 Kč bez DPH.

„Výhradně elektricky poháněný ID. Buzz má aktuálně v nabídce jednu motorizaci 77 kwh a pětimístnou variantu. Vedle toho je v nabídce verze cargo a přijdou i silnější i slabší motory, stejně jako obytňák California. Počítáme i se sedmimístnou verzí,“ uvedl Šebesta.

„Všichni autorizovaní prodejci značky mají nyní minimálně jeden předváděcí stroj (celkem 45 předváděcích kusů v ČR), během podzimního předprodeje se pro Buzz rozhodlo 130 lidí, aniž by se svezli,“ pochlubil se šéf značky.

Šebesta má rozjednáno několik fleetových obchodů, jména zájemců ale neprozradil.

K nabídce fleetového segmentu podle něj bude patřit ještě letos speciální jednotka pro záchranáře (sanitní i policejní vozy).

Novinářská premiéra Buzze v Galerii Hauch, 11. ledna 2023

 

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*