Valeo se ukázalo na CES v Las Vegas

Spread the love

Valeo se ukázalo na veletrhu Consumer Electronics Show (CES), jedné z technologických událostí, která se každoročně koná v Las Vegas.

Nikdy předtím odvětví mobility nezažilo kombinaci takových otřesů spolu s klimatickými opatřeními urychlovanými elektrickou mobilitou a zlepšenou bezpečností silničního provozu, kterou z velké části zajistily asistenční systémy. Rozsah probíhající transformace odráží i stále rostoucí význam automobilového průmyslu na veletrhu CES.

100 let inovací pro čistší, bezpečnější a chytřejší mobilitu

Valeo, které letos slaví 100 let od svého založení, s těmito změnami počítal a několik let se na ně připravuje. Na veletrhu CES se Valeo vůbec poprvé představilo v roce 2014. V té době bylo jedním z prvních automobilových hráčů, kteří se této akce zúčastnili. To bylo znamení, že společnost předvídala transformaci tohoto sektoru.

Valeo si vybudovalo vedoucí postavení v průmyslu a technologiích ve čtyřech, pro tuto významnou transformaci zásadních oblastech:
– elektrifikace;
– asistenční systémy řidiče;
– komplexní osvětlení;
– nové zážitky v interiéru auta

Tyto megatrendy vyžadují, aby byla auta chytřejší. Elektronika, software a umělá inteligence (AI) se proto staly pro chytré auto nepostradatelné. V roce 2030 budou představovat až 30 % hodnoty auta oproti dnešním 10 %.

Pro srovnání, dnešní dopravní letadla na střední vzdálenosti používají zhruba 17 milionů řádků kódu, zatímco prémiová auta jich používají více než 70 milionů. Aby se Valeo stalo odborníkem na elektroniku, mechatroniku a software, odpovídajícím způsobem rozvinulo své dovednosti.

Inovace Valeo představené na CES 2023 zahrnují mechatroniku, elektroniku i software.

Valeo na letošním veletrhu CES přináší důkaz, že se stalo globálním hráčem v oblasti mobility. Jeho technologie už dávno nejsou jen pro automobily. Nyní mohou být použity pro všechny nové formy mobility, posouvat se mimo tuto sféru pomocí infrastruktury k vytváření nových služeb, a tím vytvářet nové zážitky z cestování, zvyšovat výkon datových center a dělat města hytřejšími.

Valeo získalo na CES 2023 čtyři ocenění za inovace

Valeo immersive cabin fascia: dokonalá kombinace digitální technologie a softwaru, pronnový zážitek z interiéru auta a bezpečnější jízdu. Hlavní výhodou tohoto systému, který kombinuje rozhraní HMI, dynamické osvětlení a nové řešení podsvícení, jsou jeho interaktivita a bezpečnost.

Valeo Trained Park4U®: první automatický parkovací asistenční systém na světě.

Valeo Thin Bilite: ultrakompaktní stylový modul osvětlení s dvojí funkcí pro bezpečnější jízdu v noci.

Valeo Cyclee™: systém elektrického pohonu pro jízdní kola kombinující motor, převodovku a baterie.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*