Auto roku 2023: Porotci testovali v Čertousích

Spread the love

Členové odborné poroty ankety Auto roku 2023 v České republice vyzkoušeli 10. ledna kandidáty na letošní titul v pražském Hotelu Čertousy. Kolik se na akci ukázalo vozidel?
V pořadí 29. ročník ankety Auto roku 2023 v ČR vyhlásil na konci loňského roku Svaz dovozců automobilů.

Aktuální ročník doznal řadu zjednodušení s cílem co možná nejvíce  se přiblížit konceptu Evropského auta roku (Car Of The Year – COTY).

V letošním ročníku nebudou organizovány další doprovodné ankety, jako jsou „Ekologické auto roku“, „Technické inovace roku“ nebo „Anketa veřejnosti“, aby se dosáhlo jednoznačnosti a jednoduchosti ankety obdobně, jako je tomu u COTY.

Kandiduje celkem 26 automobilů

Organizační výbor ankety do poslední chvíle upřesňoval seznam kandidátů, na již finalizované listině je celkem 26 automobilů.

„Pětici modelů, se kterými jsme ještě počítali, se již nepodařilo na seznam zařadit,“ upřesnil našemu portálu PR manažer SDA Petr Horák.

Jde o modely Alpine A 110, Hyundai Ioniq 6, Lexus RX, Renault Austral, Toyota BZ 4X, které většinou nebyly v době testovacích jízd ještě v ČR.

V Čertousích se ukázalo 19 porotců

V Čertousích se sešlo celkem 19 členů poroty a řada PR manažerů kandidátských značek. Celkem měli k dispozici 33 testovacích automobilů (některé značky nabídly dva testovací kusy jednoho typu).

Na regulérnost testovacích jízd dohlédl předseda odborné poroty Tomáš Hyan

Čertousy budou ještě hostit 11. ledna další členy poroty, ostatní novináře a hosty ankety, vyhlášení výsledku soutěže je plánováno na 7. února.

Seznam nominovaných vozidel, členy porty a další informace přinese portál Autoroku2023.cz! 

Mario Rychtera nabízel v Čertousích k testům tři desítky vozidel, z toho 7 elektromobilů

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*