Volkswagen letos cílí na předcovidová čísla

Šéf značky VW sezval hosty tentokrát do pražské Bubenče
Spread the love

Jakub Šebesta přešel v březnu v rámci Porsche ČR z pozice šéfa užitkových volkswagenů na místo ředitele divize Volkswagen Osobní vozy. Jak se mu daří v novém působišti? Které modely letos táhnou prodeje VW? Rozhovor přinese podzimní vydání Automakers!

Díky zlepšené situaci v dodávkách se značce VW navzdory celkovému ekonomickému ochlazení podařilo v prvním pololetí zvýšit registrace o bezmála dvacet procent na 9673 vozidel, což představuje tržní podíl 8,37 %.

„Dostali jsme se tak téměř na předcovidová čísla. Trojici našich nejoblíbenějších modelů vede tradičně Golf (2170 registrací), následovaný modelem Tiguan (1414); na třetí příčce se umístil Touran, který se z loňských 207 vyšvihl na 807 registrací, tedy skoro čtyřikrát tolik. Také naše dodávky elektromobilů výrazně vzrostly a pololetí jsme uzavřeli s bilancí 342 registrovaných BEV. Nejúspěšnější je kompaktní model ID.3, který v letošním roce přichází s atraktivní modernizací, velmi výhodnou základní cenou a financováním,“ řekl nám Šebesta.

Co chystá Volkswagen na letošní podzim? Rozhovor s šéfem divize VW Jakubem Šebestou přineseme v zářijovém printu!

Jakub Šebesta

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*